Sobre nosaltres

Som una marca única de xocolata artesanal bean-to-boutique. La nostra xocolata és una crida als sentits i al despertar de les emocions, en successius suggeriments que es combinen en un moment de relaxació i plaer. Apostem per la qualitat del cacau, assegurant la integració vertical de tot el procés de transformació de la xocolata, des de la plantació fins a les nostres botigues.

Xocolata artesanal

Des de Porto cap al món, la xocolata artesanal de Chocolataria Equador sorprèn per la seva varietat de sabors i textures, en combinacions que van des de les més clàssiques fins a les més exòtiques, passant per altres més puristes pensades per a aquells qui busquen el sabor original del cacau.

Les nostres tauletes de xocolata són produïdes i embalades artesanalment. En cadascuna d'elles hi posem tota la nostra experiència i dedicació. Les combinacions són variades i sorprenents. Amb diferents percentatges de cacau i diverses varietats, cada combinació sorprèn a la vista i al gust.

La nostra xocolata Tree to Bar està elaborada amb cacau que creix a la nostra plantació de São Tomé & Príncipe. Tots els passos d'aquest procés es realitzen amb la màxima cura perquè la xocolata mantingui tota la seva riquesa aromàtica i les principals característiques d'aquesta varietat.

Retorn a l'origen

La Chocolataria Equador és una empresa xocolatera portuguesa, fundada el 2008, amb fortes connexions a les illes africanes de São Tomé & Príncipe i que s'enorgulleix de ser una alternativa a la cadena massiva de comercialització dels grans de cacau.

La xocolateria neix del desig de la marca de tornar als orígens. És per això que el cacau es recull a la plantació africana i la resta del procés té lloc al nostre obrador, situat a la ciutat de Porto, a Portugal. La missió de la Chocolataria Equador és recuperar el prestigi internacional del cacau de les illes de São Tomé & Príncipe i donar-li un grau d'excel·lència.

Cacau de qualitat

Treballem respectant les comunitats i valorant els productors de cacau, perquè considerem que aquesta és l'única manera d'obtenir els productes amb la qualitat i ètica més altes: aplicant les millors pràctiques des del moment de la collita a la plantació, fins que la xocolata arriba al teu paladar.

Apostem per la qualitat del cacau i la recuperació de les varietats que van portar originalment els portuguesos a Europa el 1850. La nostra varietat de cacau principal és l'amelonado, amb un perfil ric i complex i aromes marcades de xocolata pura sense additius. El producte final manté les característiques originals, ja que només hi afegim mantega de cacau, sucre de canya sense refinar i vainilla de Madagascar.

Procés d'elaboració

El camí que venim traçant en el treball de la xocolata reflecteix un canvi de paradigma i posicionament respecte a la xocolata fina, on busquem crear una forta connexió amb l'origen amb què treballem, creant un perfil aromàtic únic i autèntic per a cada xocolata elaborada a partir de aquests grans de cacau. Així assegurem el nostre propi perfil de sabor que trobem en aquesta xocolata bean-to-boutique (de la fava a la botiga).